Zubr Sör

  A sütőtök egy
kiváló őszi alapanyag, amely számos finom étel elkészítésére alkalmas. Ha még
sosem próbáltad, most itt az ideje kipróbálni! Íme néhány egyszerű lépés,
amelyek segítségével könnyedén elkészítheted ezt a finom és tápláló
zöldséget. 1. Először is válaszd ki a megfelelő sütőtököt. A legjobb
választás a kicsi, sűrű húsú sütőtök, amely könnyen felvágva és megtisztítva.
2. Mossd meg alaposan a tököt, majd vágd félbe és távolítsd el a magokat és a
rostokat. 3. Ha sütőtökkrémre vágysz, akkor tedd a tökfélét egy tepsibe,
locsold meg olívaolajjal és szórd meg sóval, borsal és egy kevés fahéjjal.
Süsd 180 fokon kb. 30-40 percig, vagy amíg puha nem lesz. 4. Ha inkább
sütőtökkrémlevest szeretnél készíteni, akkor pucold meg és vágd apró
darabokra a tököt. Egy lábasban pirítsd meg egy kevés vajon vagy olajon
hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a tökdarabokat. Öntsd fel
zöldséglevessel és fűszerezd ízlés szerint. Főzd addig, amíg a tök teljesen
megpuhul. 5. Ha inkább sütőtök pürét szeretnél készíteni, akkor tedd a
megtisztított tököket egy tepsibe és süsd 180 fokon kb. 45 percig, vagy amíg
teljesen puhák nem lesznek. Ezután egyszerűen kanalazd ki a húsukat és
turmixold össze simára. Reméljük, hogy ezek az egyszerű lépések segítenek
abban, hogy te is élvezhesd a sütőtök ízét és tápláló hatásait! Jó étvágyat!