Zöldbab Blansírozása

  A zöldbab
blansírozása egy fontos lépés a zöldség megfelelő előkészítésében, főleg ha
hosszabb ideig akarjuk tárolni vagy fagyasztani. A blansírozás lényege, hogy
az étel eredeti színét, ízét és tápértékét megőrizze, miközben megakadályozza
a vitaminok és ásványi anyagok elvesztését. A blansírozás folyamata egyszerű:
először forraljunk fel egy nagy fazék vizet, majd dobjuk bele a zöldbabokat.
A zöldséget csak rövid ideig hagyjuk a forró vízben, általában 2-3 perc
elegendő ahhoz, hogy megpuhuljon, de még mindig ropogós maradjon. Ezután
vegyük ki a zöldbabot és mártsuk azonnal hideg vízbe vagy jégvízbe, hogy
megállítsuk a főzési folyamatot. Miután a zöldbabok megfelelően le vannak
blansírozva, csomagoljuk őket légmentesen egy tasakba vagy dobozba, majd
tegyük őket a hűtőbe vagy mélyhűtőbe. Így akár hetekig is eltarthatnak
anélkül, hogy minőségükből vesztenének. A zöldbab blansírozása tehát egy
egyszerű és hatékony módszer arra, hogy a kedvenc zöldségünk frissességét és
tápértékét hosszabb ideig megőrizzük. Próbáljátok ki ti is otthon!