Xanax Nyugtató

  A terítési etikett
fontos szerepet játszik az étkezéseknél, legyen szó családi vacsoráról,
baráti összejövetelről vagy üzleti ebédről. A helyes terítési elrendezés
segít abban, hogy mindenki jól érezze magát az asztalnál, és segít a
feszélyező helyzetek elkerülésében. 1. Első lépés: Az alapok Az alapok
megértése az első lépés a helyes terítési etikett megtanulásában. Az
étkezőasztalnál mindig jobbról-balról kezdjük a tányérokat, evőeszközöket,
poharakat és terítéket elrendezni. 2. Tányér és evőeszközök elhelyezése A
tányérokat mindig középre kell helyezni, az evőeszközök pedig asztalra való
lehelyezésüknél mindig figyelembe kell venni a jobb és bal kézből való könnyű
hozzáférést. 3. Poharak Az italos poharakat mindig jobbról helyezzük el a
tányér fölé. Ha többféle pohár is van, akkor a legnagyobbtól indulva haladunk
előre. 4. Kenyértányér A kenyértányért mindig bal felülre helyezzük el, egy
kis kenyérdarabbal vagy kenyérvágóval. 5. Desszertertányér Ha desszert is
szerepel az étlapon, akkor a desszerthelyet mindig a tányértálca felett jobb
felülre kell elhelyezni. Fontos megjegyezni, hogy a terítési etikett nem
merev szabályrendszer, hanapság egyre inkább a lazaság és kreativitás
jellemzi az étkezéseket. Az alapszabályok betartása azonban mindig jó
benyomást kelt, és segít abban, hogy mindenki kényelmesen érezze magát az
asztalnál. Legyen szó egy hétköznapi reggeliről vagy ünnepi vacsoráról, a
terítési etikett mindig segítségünkre lehet abban, hogy stílusosan és
udvariasan viselkedjünk az asztalnál.