Vörös Szőlőfajták

  A mandula egy
nagyon népszerű és egészséges diófélék közé tartozó csonthéjas gyümölcs,
melynek számos fajtája létezik. A mandula fajták különböző méretűek,
formájúak és ízűek lehetnek, és mindegyiknek megvannak a sajátosságai. 1.
Szabályos mandula: A leggyakoribb mandulafajta, melyet gyakran használnak
étkezési célra. Szimmetrikus alakja és keskenyebb vége jellemzi. 2. Csiszolt
mandula: Ennél a fajtánál a héjat eltávolítják, majd finomra őrlik vagy
aprítják. Gyakran használják sütemények, desszertek vagy saláták díszítésére.
3. Diótörött mandula: Ebben az esetben a mandulát tört formában árulják.
Ideális snack lehet vagy akár hozzáadható müzlikhez vagy joghurthoz. 4.
Felaprított mandula: Az aprított mandula a finomra darált mandulát jelenti,
melyet sokszor liszt helyett használnak péksütemények készítése során. 5.
Szeletelt mandula: A szeletelt mandulát vékony szeletekre vágják fel, így
könnyen felhasználható például salátákban vagy sütemények tetején. Ezek
csupán néhány példa a különböző mandulafajták közül, és mindegyiknek megvan a
maga helye az étrendünkben. Fontos azonban figyelembe venni, hogy bár a
mandula rendkívül tápláló és egészséges csonthéjas, fontos mértékkel
fogyasztani, mivel magas kalória- és zsírtartalma van. Ám ha egészséges
életmódot folytatsz és kiegyensúlyozottan táplálkozol, akkor a mandula remek
választás lehet az étrended részeként!