Viper Ital

  A ponzu szósz egy
tradicionális japán szósz, amely sokféle ételhez kiváló ízesítés lehet. A
legtöbb ponzu szósz alapja a szójaszósz, citruslé (általában citrom vagy
lime) és rizsecet keveréke. Ez a kombináció egy kiegyensúlyozott ízű, friss
és savanykás szószt eredményez, amely tökéletesen passzol az ázsiai
ételekhez. A pontu szószt leggyakrabban sushihoz, sashimihoz vagy húsokhoz
használják, de remekül illik salátákhoz és tésztákhoz is. Könnyen
elkészíthető otthon is: egyszerűen keverd össze a szójaszószt, citruslevet és
rizsecetet, majd ízlés szerint adj hozzá egy kis cukrot vagy mirint az édes
ízért. Ha szeretnéd feldobni az ételeidet valami újjal, próbáld ki a ponzu
szószt! Frissítő és könnyed íze garantáltan meglepi az ízlelőbimbóidat.
Érdemes mindig otthon tartani egy üveggel ebből a fantasztikus japán
szószból, hogy bármikor feldobhasd vele az ételeidet.Így könnyedén
változatossá teheted a mindennapi ételeidet úgy, hogy nem kell hozzá sok
extra munka vagy hozzávaló. Meríts ihletet a ponzu szósztól és fedezd fel az
ázsiai konyha világát otthon is!