Vérvétel Előtt Kávé

  A hús sózása
füstölés előtt egy fontos lépés a tökéletes BBQ íz eléréséhez. A sózás segít
a hús ízének kihangsúlyozásában, valamint segít abban, hogy nedves maradjon a
füstölés során. A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni a hús sózása
előtt, hogy ne sózd túl. A túlzott sózás azt eredményezheti, hogy a hús
száraz és íztelen lesz. Érdemes kevésbé sós rubot használni a fűszerezéshez,
majd hagyni az ízeket jól összeérni a hússal. A másik fontos lépés az időzítés.
A legtöbb BBQ szakértő szerint legalább egy órával a füstölés előtt érdemes
sózni a húst, de még jobb ha egy éjszakán át pihenteted a hűtőben. Így az
ízek még jobban összeérnek és átjárják a húst. Ha már megsóztad a húst és
pihentetted is, akkor következik maga a füstölés. Fontos figyelembe venni,
hogy milyen típusú füstöt használsz és mennyi ideig szándékozol füstölni.
Ezek mind hatással lehetnek az ízekre és az állagra. Végül, ne feledd, hogy a
füstölés során is figyelj oda arra, hogy ne égessük meg a húst. Használj
indirekt tűzet és ellenőrizd rendszeresen a hőmérsékletet. Összességében
tehát, ha szeretnél tökéletes BBQ-t készíteni, ne felejtsd el sózni a húst
előtte, de ügyelj arra, hogy ne túlozd el és engedd meg az ízeknek, hogy jól
összeérjenek.Így garantált lesz az igazi füstös BBQ élmény!