Van Holten’S Uborka

  Az igazi ínyenc,
aki minőségi és különleges ételeket keres, bizonyára már hallott a Van
Holten’s Uborkáról. De mi is pontosan a Van Holten’s Uborka? Hogyan készül,
honnan származik és miért olyan különleges? Ebben a blogbejegyzésben
megpróbálom mindezeket röviden és érthetően összefoglalni. A Van Holten’s
Amerika legnagyobb uborkakonzerv gyártója, székhelye az Egyesült Államokban
található Wisconsin államban. A cég története 1898-ra nyúlik vissza, tehát
több mint egy évszázados hagyományokra tekint vissza. Az uborkáikat ma már
világszerte árulják, méghozzá nem csak szupermarketekben, hanem például
moziban is, snackként. De miért is olyan különleges a Van Holten’s uborka?
Elsősorban azért, mert ezek az uborkák „vizes pohárban” kerülnek
csomagolásra, vagyis egy speciális páclében maradnak amíg meg nem vásárolják
őket. Ez a páclé tartalmaz ecetet, sót és fűszereket, amivel garantáltan
pikáns és üde ízt kölcsönöz az uborkának. Az eredmény egy ropogós, friss és
ízletes snack, ami tökéletesen kiegészíti a filmnézést, vagy akár a pikniket
is. A Van Holten’s uborkákat ráadásul számos különböző ízben találhatjuk meg.
Létezik hagyományos ízesítésű, fokhagymás, csípős vagy akár mézes-mustáros
változat is. A cég egyik legnagyobb sikere az úgynevezett
„Pickle-In-A-Pouch”, azaz „Uborka a zacskóban” termék, amely egyenként
csomagolt uborkákat tartalmaz. Az ínyenceknek pedig jó hír, hogy a Van
Holten’s nemcsak uborkát készít. A palettán megtalálhatóak még például
savanyú tojások és savanyú alma is, ugyanazzal a kitűnő minőséggel és
gondosan válogatott alapanyagokkal. Összefoglalva tehát az amerikai Van
Holten’s uborka nemcsak egy átlagos konzervuborka. Egy olyan minőségi termék,
melyet egy több mint 100 éves hagyományokra épülő cég állít elő gondos
odafigyeléssel és szigorú minőségellenőrzéssel. Az eredmény: egyedülállóan
ízletes snackek, amelyek minden alkalomra tökéletesek lehetnek, legyen az egy
baráti összejövetel, mozizás vagy csak egy egyszerű snack ideje