Török Kávé

  A török kávé egy
hagyományosan elkészített, erős aromájú ital, amelyet hagyományosan
Törökországban fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, de nagyon fontos a
részletek betartása ahhoz, hogy tökéletes ízű legyen. Először is szükségünk
lesz egy török kávéfőzőre, amely egy kis fazekat jelent keskeny nyakú aljjal.
Egy csészényi vizet öntünk bele, majd hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű őrölt
kávét és cukrot ízlés szerint. Fontos, hogy a kávét ne daráljuk túl finomra,
mert így nem tud majd leülni az aljára. Ezután lassú tűzön melegítjük fel a
kávét anélkül, hogy forrástól elérné. Amikor a hab kezd kialakulni a
felszínén, lehúzzuk a tűzről és várunk egy rövid ideig, hogy leülepedjen az
alja. Végül öntsük ki apránként a csészébe úgy, hogy a maradék kávé és hab az
edényben maradjon. A török kávé javasolt fogyasztása közben egy pohár hideg
vízzel vagy édes süteménnyel. A török kávé elkészítése és elfogyasztása igazi
élmény lehet azoknak, akik szeretik az erős aromás italokat. Próbálja ki Ön
is otthon és élvezze ezt a tradicionális italt!