Tinktúra Készítés

  Ha még sosem
készítettél kelbimbót, akkor ne hagyd, hogy az ismeretlenség elriasztson! A
kelbimbó egy kis zöldség, amelynek az íze és textúrája hasonló a káposztához,
de sokan nem tudják, hogyan kell elkészíteni. De ne aggódj, segítek neked!
Először is, mosd meg alaposan a kelbimbót, majd vágd le a szárát és távolítsd
el a külső leveleket. Ha nagyobb darabokra szeretnéd vágni, akkor érdemes
kereszt alakban bevágni őket. Ezután forralj fel vizet egy nagy lábosban,
sózd meg, majd add hozzá a kelbimbót. Főzd a kelbimbót kb. 5-7 percig, amíg
megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Ne főzd túl őket, mert akkor
elveszthetik az ízüket és a tápértéküket is. Ha készen vannak, öntsd le róluk
a vizet és tedd őket jéghideg vízbe vagy tegyél rájuk jégre, hogy megtartsák
szép zöld színüket. A kelbimbót fogyaszthatod önmagában sóval és borssal
fűszerezve, de akár piríthatod is vajban vagy olívaolajban egy kevés
fokhagymával és citromlével ízesítve. Próbálj ki új recepteket és
kombinációkat is! Összességében tehát a kelbimbó főzési ideje rövid és
egyszerű: csak néhány perc alatt elkészülhet egy finom és tápláló
zöldségétel. Ne félj kísérletezni vele és élvezd az egészséges étkezést!