Tahini Paszta

  A tahini pasta egy
olyan krémes, selymes állagú szósz vagy krém, amelyet a szezámmagból
készítenek. Ez az egészséges és finom étel az arab konyha egyik alapvető
összetevője, és számos étel elkészítéséhez használható. A tahini paszta
elkészítése nagyon egyszerű. Első lépésként meg kell pirítani a szezámmagot
száraz serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a megpirított magot egy erős
turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, és kezdjük el darálni vagy aprítani, hozzáadva
némi olajat (általában szezám- vagy olívaolajat) az egyre simább állag
érdekében. A tahini pasta rendkívül tápláló és egészséges. Gazdag fehérjében,
rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a
kalciumban. Emellett jó zsírokat is tartalmaz, ami segíthet a szív- és
érrendszer egészségének fenntartásában. Felhasználása sokféle lehet. Gyakran
használják hummusz vagy babkrémek készítéséhez, de salátákhoz és öntetekhez
is remek választás lehet. Azt is hozzá lehet adni süteményekhez vagy
desszertekhez ízesítés céljából. Összességében a tahini pasta fantasztikus
alapanyag lehet az egészséges ételek elkészítéséhez. Könnyen elérhető a
boltokban vagy akár otthon is könnyedén elkészíthető. Érdemes kipróbálni ezt
az ínycsiklandó és tápláló alapanyagot az étrendünkbe való beillesztés
céljából!