Szezámpaszta

  A szezámpaszta egy
közel-keleti eredetű, krémes, sűrű szósz, melynek alapját a pirított szezám
mag (szezámmag) és olaj képezi. Ez a szósz rendkívül népszerű a világ számos
konyhájában, különösen a közel-keleti és mediterrán régiókban. A
szezámpasztát könnyedén elkészíthetjük otthon is, mindössze néhány egyszerű
hozzávalóra van szükségünk hozzá. Először is meg kell pirítanunk a
szezámmagot egy serpenyőben, majd aprítógépbe téve összeturmixoljuk az olaj
hozzáadásával. Fontos, hogy ne spóroljunk az olajjal, mert ez adja a paszta
krémességét és ízét. A szezámpasztát gyakran használják mártogatósokhoz,
salátákhoz vagy akár főételekhez is. Nagyon finom és egészséges választás
lehet például pitákhoz vagy zöldségekhez való tálalásra. Emellett tele van
olyan tápanyagokkal, mint például a B-vitaminok, vas és magnézium.
Összességében tehát elmondható, hogy a szezámpasztát érdemes beilleszteni az
étrendünkbe, mivel nemcsak finom, de egészséges is. Próbáljuk ki otthon is
elkészíteni, és fedezzük fel ennek az ínycsiklandó közel-keleti szósznak az
ízét!