Szejtán Recept

  Szejtán – talán
hallottál már róla, de lehet, hogy még nem tudod, mi is ez valójában. A
szejtán egy vegetáriánus alternatíva a hús helyett, amelyet főleg a vegánok
és vegetáriánusok használnak. Készítése pedig egyszerű és otthon is könnyen
elkészíthető. Az alapanyagok mindössze két egyszerű összetevőből állnak:
búzaliszt és viz. A búzalisztet vízzel összegyúrjuk, majd kiöblítjük belőle a
keményítőt és a szénhidrátokat. Ezután a maradék fehérje tartalmat átmossuk
és kinyomkodjuk belőle, majd fűszerekkel ízesítjük. Miután elkészült a
szejtán alapja, különböző formákba alakíthatjuk (pl. hosszúkás rudacskákra
vagy kockákra vágva). Ezt követően főzzük vagy süssük meg – így válhat igazán
finom és ropogósra. A szejtánt használhatjuk bármilyen hús helyett az
ételeinkben. Például levesekbe, pörköltbe, salátákba vagy akár grillezve is
nagyon finom lehet. Összességében a szejtán egy nagyszerű alternatíva lehet a
húsmentes étrendet követők számára. Egyszerű elkészíteni és sokoldalúan
felhasználható az ételkészítés során. Próbáld ki te is otthon, és garantálom,
hogy nem fogsz csalódni!