Sárkánygyümölcs Termesztése

  A sör az egyik
legnépszerűbb alkoholos ital világszerte, és rengeteg különböző típusa
létezik. A sörkészítés alapjai ugyanazok: víz, maláta, komló és élesztő
keverékét főzik össze. Azonban attól függően, hogy milyen malátát vagy komlót
használnak, valamint milyen eljárást követnek, különböző sörök készülnek. Az
első fontos megkülönböztetés a sörök között az ale és a lager típusú sör. Az
ale-k (vagy felsőerjesztésű sör) gyorsabban érnek be, magasabb hőmérsékleten
erjesztenek, és ízük általában gyümölcsösebb, intenzívebb. A lager-ek (vagy
alsóerjesztésű sör) lassabban érnek be, alacsonyabb hőmérsékleten
erjesztenek, ízük pedig általában könnyedebb, lágyabb. A következő fontos
csoportosítás a sörök között az IPA (India Pale Ale), a stout, a pilsner és a
wheat beer. Az IPA-k rendkívül népszerűvé váltak az utóbbi években az
intenzív komlózásuk miatt, míg a stout-ok jellemzően sötétek és karamelles
ízzel rendelkeznek. A pilsner a világ legelterjedtebb sörtípusa, színe
világos arany, és enyhén keserű ízű. A wheat beer pedig búzamalátából készül,
és frissítő citromos vagy banános ízzel rendelkezik. Összességében tehát
rengetegféle sörtípus létezik a világon, mindegyik más-más ízzel és
karakterrel. Érdemes kipróbálni mindegyiket, hogy megtaláljuk azt a típust,
amelyik a leginkább ízlésünknek megfelel. Legyen szó egy kellemes nyári
piknikről vagy egy esti buliról barátokkal, a sör mindig jó választás lehet!