Retinolos Arckrém

  A kávéfajták
változatos világában könnyű eltévedni, hiszen rengeteg különböző típus
létezik a világon. Az alapvetően három fő kategóriába sorolhatók a kávék: az
arabica, a robusta és az liberica. Az arabica kávé a legelterjedtebb és
legnépszerűbb fajta, melyet a legtöbb esetben magasabb minőségűnek tartanak.
Ez a kávéfajta finomabb ízű és lágyabb élvezeti értékkel rendelkezik, melyet
általában a speciality kávékban használnak. A robusta kávéfajta jellemzője az
erős íz és az intenzív aromák. Ennek a fajtának magasabb a koffein tartalma,
mint az arabicának, ezért gyakran használják az eszpresszókban és a
keverékekben. Az liberica kávé a legkevésbé elterjedt és ismert fajta,
melynek íze kissé savanykás és gyümölcsös. Általában Afrikában termesztik, és
egyedi ízvilágának köszönhetően néhány gourmet kávé kedvelője kedveli. Ezen
kívül számos más kávéfajta is létezik, mint például a excelsa vagy a
maragogipe. Mindegyik fajtának sajátos íze van, amelyet a területi adottságok
és az ápolás során alkalmazott módszerek határoznak meg. Összességében tehát
fontos megérteni, hogy a különböző kávéfajták között jelentős különbségek
vannak ízben és aromában is. Érdemes tehát nyitott szemmel járni, és
kipróbálni minél többféle típust ahhoz, hogy megtaláljuk azt az egyet, amely
igazán elvarázsol bennünket.