Rántott Sajt Kalória

  A burrata sajt egy
olasz eredetű, lágy sajt, amely külső rétegben mozzarella és belső részében
tejszín vagy tejföl található. A sajtot általában friss fűszerekkel, például
bazsalikommal vagy paradicsommal tálalják, és tökéletes választás lehet
előételnek vagy fő fogásnak. 1. A burrata sajt készítése során először a
mozzarella sajtot készítik el hagyományos módon, majd a sajtot megmossák és
sóval ízesítik. Ezután az olvasztott sajtot formázzák gömb alakúra, és azonos
méretű darabokra vágják. 2. A következő lépésben a mozzarella gömböket
egyenként kinyitják, majd a belső részbe helyeznek némi tejszínt vagy
tejfölt. Ezáltal lesz a burrata sajt külső rétege mozzarellához hasonló,
belső része pedig krémes és lágy lesz. 3. A burrata sajtot általában frissen
tálalják salátával vagy paradicsommal, de akár sült zöldségekkel vagy
pirítósokkal is nagyszerűen párosítható. Az ízek finomságát tovább
fokozhatjuk egy kevés olívaolajjal vagy balzsamecettel. 4. A burrata sajt az
éttermekben népszerű előételként szerepel, de otthon is könnyen elkészíthető
és elkaphatatlan ízével garantáltan lenyűgözi vendégeinket. 5. Összességében
a burrata sajt egy ízletes és elegáns választás lehet bármilyen étkezéshez,
amely garantáltan elbűvöli az ínyenceket is. Érdemes kipróbálni ezt az olasz
finomságot, ha szereted a lágy és krémes sajtokat!