Poblano Paprika

  Cím: Poblano
Paprikák – Ízletes Zöld Csoda a Konyhában Üdvözlök minden étel- és
főzőfüggőt, valamint a különleges alapanyagok szerelmeseit! Ma egy rendkívül
érdekes paprikafajtáról, a poblano paprikáról lesz szó, amely Mexikóból
származik és az ottani konyha egyik kihagyhatatlan elemét képezi. De mit is
kell tudnunk a poblano paprikáról? Milyen íze van? Hogyan használjuk fel a
konyhában? Tartsatok velünk, és fedezzük fel együtt! Először is, a poblano
paprika elnevezése nem véletlen, hiszen Puebla városának vidékéről
származnak. A növény nagy, bőséges levelekkel rendelkezik, melyek mögött
hatalmas zöld gyümölcsök rejtőznek. Igen, jól hallottátok – a poblano azon
kevés chilifajták egyike, amit még zöld állapotban is fogyasztanak,
ellentétben sok más fajtával. A poblano paprikák általában közepes méretűek
(10-20 centiméter hosszúak), széles alappal és keskeny csúccsal. Bőrük durva
és ráncos. Természetesen nem mindegyik poblano paprika egyforma, vannak
közöttük nagyobbak és kisebbek, érettebbek és kevésbé érettebbek, de
mindegyikben közös a különleges, kissé füstös ízprofil. Ami az ízét illeti, a
poblano egy közepesen csípős paprikafajta. A Scoville-skálán, amely a
paprikák csípősségét méri, a poblano 1000-2000 közötti értékekkel
rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy jóval enyhébb mint például a jalapeno vagy
a habanero paprikák. Azonban ne tévesszen meg benneteket ez az alacsonynak
tűnő szám – a poblano paprikának határozott íze van, ami könnyedén átjárja az
ételt. A főzés során a poblano paprikát gyakran sütik vagy grillezik először,
hogy eltávolítsák róla a külső bőrt. Ezzel nem csak könnyebb lesz dolgozni
vele, hanem az íze is mélyebb és gazdagabb lesz. Azután töltve vagy aprítva
használják fel levesekben, mártásokban vagy tálalják grillezett hússal. Egy
különleges adalék Mexikóból – ez a poblano paprika. Ha még nem tetted,
próbáld ki ezt az izgalmas zöldséget, és merülj el a mexikói ízek világában!
Engedd, hogy a poblano paprika íze és arom