Padlizsán Fagyasztása

  A padlizsán egy
nagyon népszerű zöldség, amely számos étel készítéséhez használható. Ha éppen
szezonja van, és szeretnél tartalékot készíteni belőle a téli hónapokra,
akkor érdemes fontolóra venni a padlizsán fagyasztását. Először is fontos
tudni, hogy a padlizsánt előzetesen meg kell főzni vagy megsütni, mielőtt
lefagyasztanád. A nyers padlizsán ugyanis nem fogja jól bírni a fagyasztást,
és az íze is megváltozhat. Ha már elkészítetted a padlizsánt, és szeretnéd
lefagyasztani, akkor kövesd ezeket a lépéseket: 1. Hagyd teljesen kihűlni a
padlizsánt. 2. Vágd fel kockákra vagy szeletekre, attól függően, hogy később
mire szeretnéd használni. 3. Helyezd el őket egy sík felületen egy tepsin
vagy deszkán úgy, hogy ne érjenek össze. 4. Tedd őket a fagyasztóba legalább
2-3 órára, hogy teljesen megfagyjanak. 5. Ha már megkeményedtek, akkor
helyezd őket zacskóba vagy műanyag dobozba, majd vissza a fagyasztóba. Így
könnyedén tarthatod meg a padlizsán frissességét és ízét hosszú időn át.
Amikor pedig szükséged van rájuk, csak vedd ki a fagyasztóból és használd fel
kedved szerint! Reméljük, hogy ezekkel az egyszerű lépésekkel kedvet kaptál
ahhoz, hogy próbáld ki te is a padlizsán fagyasztását otthon!