Nokedli Fagyasztása

  A sárgabarack
cefre készítése otthon egy nagyszerű módja annak, hogy élvezhesd a nyár
legfinomabb gyümölcsének ízét egész évben. A cefre egy könnyű és frissítő
ital, amely tökéletes választás lehet egy forró nyári napon, vagy akár egy
hideg téli estén is. Először is szükséged lesz friss sárgabarackra. Mosd meg
alaposan őket, majd vágd fel őket apró darabokra, és távolítsd el a magokat.
Ezután tedd a darabokat egy lábosba, és önts rájuk annyi vizet, amennyi éppen
ellepi őket. Forrald fel a gyümölcsöt közepes lángon, majd vedd takarékra és
főzd tovább 10-15 percig, amíg teljesen megpuhulnak. Ha a barackok megfőttek,
vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni néhány percig. Ezután öntsd át az egészet
egy szitán vagy sajttörlőn egy másik edénybe, hogy leválogasd a
gyümölcsdarabokat. Lassan nyomkodd ki az összes nedvességet a barackból, hogy
minél több lé kerüljön az italba. Miután kiszedted az összes levet a
barackból, adj hozzá cukrot ízlés szerint. Keverd addig, amíg teljesen fel
nem oldódik. Végül adj hozzá citromlevet is, hogy kiemelje a barack friss
ízét. Ha elkészültél a cefrével, töltsd üvegekbe és zárd le őket jól. Tartsd
őket hűvös helyen vagy akár a hűtőszekrényben is. A cefre néhány hétig
eltartható, de ha szeretnéd még tovább élvezni az ízét, akkor érdemes inkább
fagyasztani. Reméljük, hogy kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld ezt az
egyszerű és finom receptet otthon! Így mindig lesz egy kis nyári hangulatod
még akkor is, ha éppen tél van!