Negroni Recept

  A klasszikus
Negroni: Egy Olasz Aperitif Mesterkurzusa Üdvözlök minden cseppnyi
alkoholművészet iránt rajongót és koktélszerető olvasót ezen a blogon! Mai
bejegyzésemben egy italról mesélek, amely egyszerűen az elegancia és az ízlés
csúcspontja. Ez az ital nem más, mint a híres olasz Negroni. A Negroni igazi
klasszikus olasz aperitif, melynek története egészen az 1919-es Firenzéig
vezethető vissza. Nem más, mint Camillo Negroni gróf szerkesztette össze ezt
az elegáns italt, amit ma már bármelyik nagyváros bárjában megkóstolhatunk.
De hogyan is készül a tökéletes Negroni? Mindössze három hozzávalóra lesz
szükségünk: Ginre, Vermouth Rosso-ra és Campari-ra. Hozzávalók: – 30 ml Gin –
30 ml Vermouth Rosso – 30 ml Campari – 1 narancshéj Elkészítés: 1. Először is
vegyünk elő egy alacsony, széles talpú poharat (Old Fashioned poharat) és
tegyük tele jégkockákkal. 2. Ezután öntsük rá a Gin-t, majd a Vermouth
Rosso-t, és végül a Campari-t. A sorrend nem annyira fontos, viszont az igen,
hogy minden alkotóelem aránya egyenlő legyen. 3. Miután hozzáadtuk a három fő
hozzávalót, óvatosan keverjük össze őket a pohárban. 4. Majd végül díszítsük
a koktélt frissítő narancshéjjal. Csak simán ráhelyezhetjük a tetejére, de ha
igazán ki akarjuk emelni a narancs aromáját, kissé csavargassuk meg a héjat a
koktél felett, hogy az olajai bekerüljenek az italba. Egy tartalmas ebéd vagy
vacsora előtt nincs is jobb bevezető, mint egy gondosan elkészített Negroni.
Az ital erős és keserű íze tökéletesen felkészíti a szervezetet a következő
étkezésre. Ezért is szeretem ezt az italt: egyszerű, mégis karakteres, pont
mint én – és remélem, pont mint Te is! Tehát köszöntsük együtt a naplementét
egy hűsítő Negronival! Egészségünkre!