Märzen Sör

  Címe: Märzen sör –
Az októberi fesztiválok királynője Egy igazi sörrajongó számára a sör nem
csupán egy ital, hanem annál sokkal több. Történet, hagyomány, kultúra és
művészet egyben. Éppen ezért ma a Märzen sörrel ismerkedünk meg, amely az
Oktoberfest hivatalos itala és a világ egyik legismertebb sörtípusa. A Märzen
nevét a márciusi (März) főzésről kapta. Mégpedig azért, mert a bajor
törvények szerint a sört csak októbertől áprilisig lehetett főzni. A hosszú,
meleg nyarakon ugyanis a sör gyorsan megromlott volna. Így márciusban nagyobb
mennyiséget készítettek belőle, majd az alacsony hőmérsékletű pincékben
tárolták a nyári hónapokban. A túlérett söröket pedig rendszerint az októberi
fesztiválokon itták meg. A Märzen jellegzetes jellemzője a közepesen erős
alkoholtartalom (kb. 5-6%), valamint a mély aranybarna szín és az erős
malátás ízvilág. Mindez karamell- és mézes aromákkal gazdagítva, alacsony
komlóssággal, és közepes testességgel. Az eredmény egy igazán
kiegyensúlyozott, mégis karakteres sör, amelyet a világ minden táján
kedvelnek. A Märzen sört általában nagy, tölgyfából készült hordókban
érlelik. A folyamat során a sör felveszi a hordó ízjegyeit, tovább gazdagítva
az már amúgy is komplex aromaprofilját. A végeredmény pedig egy igazán
különleges ital, amely tökéletesen illik az őszi estékhez és persze az
Oktoberfesthez is. Összefoglalva, a Märzen sör egy igazi német klasszikus –
lenyűgöző történettel és páratlan ízvilággal. Legyen szó egy baráti összejövetelről
vagy az Oktoberfestről, a Märzen mindig jó választás lesz. Tehát ne feledje:
ha legközelebb egy igazán különleges sört szeretne kipróbálni, válassza a
Märzent!