Maracuja Püré

  Címe: A felüdülés
egyetlen pohárban: Maracuja püré Nagy örömmel osztom meg veletek ma egy
rendkívül különleges és egzotikus receptet – a maracuja pürét. Ha szereted a
trópusi gyümölcsök hűsítő ízeit, vagy csak valami újat szeretnél kipróbálni,
akkor ez a bejegyzés neked szól. A maracuja, amelyet sokan passiógyümölcsként
ismernek, Dél-Amerika esőerdőiből származik, de mára már világszerte
elterjedt. Kicsit savanykás, kicsit édes íze van, ami garantáltan felrázza az
ízlelőbimbóidat. De mielőtt belekezdünk a receptbe, lássuk miért is érdemes a
maracuját választani. A maracuja nem csak finom, hanem roppant egészséges is.
Gazdag A- és C-vitaminban, rostokban és antioxidánsokban is. Segít az
emésztésben, jótékony hatással van a szem egészségére és még a stresszt is
csökkenti. Hogy készíthetünk maracuja pürét otthon? Az alábbiakban
lépésről-lépésre bemutatom. 1. Először is szerezz be néhány friss maracuját.
Fontos, hogy érett legyen – a héja kissé ráncos, a belseje viszont lédús és
illatos. 2. Vágd ketté a maracujákat és kanalazd ki a belsejüket egy tálba.
Ne szorongass hiába, a lényeg, hogy a magokat és azt a gyümölcshúst, ami
rajtuk van, kinyerd. 3. Tedd az így kinyert gyümölcsöt turmixgépbe vagy
aprítógépbe, és dolgozd fel sima állagúvá. 4. Szűrd le az így kapott pürét
egy finom szitán vagy sajtszűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a magokat. A
maradékot nyomkodd ki jól, hogy minél több lé maradjon. 5. Édesítsd ízlés
szerint mézzel vagy agavé sziruppal. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy
kevés vizet. 6. Töltsd üvegekbe vagy befőttes üvegekbe és tedd hűtőbe
legalább egy órára. Voilà! Már kész is a házi maracuja püréd! Fogyaszthatod
önmagában, felhasználhatod süteményekhez vagy koktélokhoz is alapnak.
Reméljük, élvezni fogod a trópusi ízeket ebben az egyszerű, de annál
izgalmasabb italban. Jó étvágyat!