Lungo Kávé

  A lungo kávé az
egyik legnépszerűbb kávéfajta, amelyet sokan szeretnek reggelente fogyasztani
a hosszú és erős íze miatt. De vajon mit jelent pontosan a lungo kávé, hogyan
készül, és miért érdemes kipróbálni? 1. Mi is az a lungo kávé? A lungo kávé
az olasz „hosszú” szóból ered, mivel hosszabb ideig áztatják a szemes kávét
forró vízben, mint a hagyományos espressót. Így egy hígabb és gyengébb ízű
italt kapunk, amely több folyadékot tartalmaz, mint az eszpresszó. 2. Hogyan
készül a lungo kávé? A lungo kávé elkészítése hasonló az eszpresszóhoz, de
több vizet használnak hozzá. A gép általában 30 ml vízzel áztatja a kávét
20-30 másodpercig, míg a lungo esetében ez az idő hosszabb lehet, akár 60-70
másodpercig is. 3. Miért érdemes kipróbálni a lungo kávét? A lungo kávé finom
és lágy íze miatt sokan kedvelik ezt a fajtát. Emellett kevesebb koffeint
tartalmaz, mint az eszpresszó, így ideális választás lehet azoknak, akik
szeretnének élvezni egy jó minőségű kávét anélkül, hogy túl sok energiát
kapnának tőle. Összességében tehát a lungo kávé remek választás lehet
reggelire vagy délutáni frissítőnek is. Ha még nem próbáltad ki, érdemes
megkóstolni ezt az ínycsiklandó italt és élvezni annak finom és lágy ízét!