Limoncello

  A Limoncello egy
híres olasz citromlikőr, melynek eredete a gyönyörű Amalfi-parton található.
A limoncello készítése viszonylag egyszerű, de időigényes folyamat. Az első
lépés a citromok beszerzése, melyeknek ideális esetben organikusnak kell
lenniük. Fontos, hogy csak a citrom héját használjuk fel a likőr készítése
során, hiszen a fehér része keserűséget adhat az italnak. A citromok héját
belemártjuk alkoholba (általában tiszta szeszbe vagy vodka), majd hagyjuk
legalább egy héten át állni egy sötét helyen. Ez idő alatt az alkohol
felveszi a citrom illatát és ízét. Miután kész lett a citromos szesz,
hozzáadjuk a cukorszirupot, majd jól összekeverjük. Ezt követően átszűrjük az
italt, hogy eltávolítsuk belőle a citromhéjat. Végül üvegekbe töltjük a
limoncellót és lehűtve szervírozzuk. Az ital frissítő és savanykás íze
tökéletes választás lehet egy meleg nyári estén vagy egy elegáns vacsora után
desszertként. Összességében tehát a limoncello egy könnyen elkészíthető és
igazán ízletes ital, mely tökéletes választás lehet az olasz konyha
szerelmeseinek. Legközelebb próbáljátok ki ezt az egyszerű receptet otthon!