Lencse Áztatása

  A lencse áztatása
fontos lépés a főzés során, amely segít abban, hogy a lencse könnyebben
emészthető legyen és jobban felszívja az ízeket. Az áztatásnak köszönhetően a
lencse gyorsabban megpuhul és ízletesebb lesz. Az áztatás egyszerű folyamat,
amelyet könnyedén elvégezhetünk otthon. Először mossuk át alaposan a lencsét
hideg víz alatt, majd helyezzük egy tálba vagy fazékba és öntsünk rá elegendő
mennyiségű hideg vizet, hogy ellepje teljesen. Fontos, hogy legalább 4-6 órán
át áztassuk a lencsét, de még jobb, ha egész éjszakára állni hagyjuk. Az
áztatás után öntsd le a vizet a lencséről és mossuk át újra alaposan hideg
víz alatt. Most már készen áll a használatra és bármilyen receptbe
belefőzheted. Összességében tehát az áztatás nem csak az ízek jobb
felszívódását segíti elő, hanem egészségesebbé is teszi az ételt, hiszen így
könnyebben emészthetővé válik. Ne felejtsd el ezt az egyszerű lépést követni
legkövetkező lencsés fogásod elkészítése során!