Legjobb Automata Kávéfőzők

  A gluténmentes
kovászos kenyér egy fantasztikus alternatíva azoknak, akik gluténmentes
diétát követnek, de nem szeretnének lemondani a finom és tápláló
kenyérfélékről. A kovász segítségével könnyedén elkészíthetünk egy olyan
kenyeret, amely nem csak gluténmentes, de egészséges és könnyen emészthető
is. Először is, fontos megemlíteni, hogy a kovász egy fermentált tészta,
amely hozzáadott élesztő nélkül is képes megemelni a tésztát. Ehhez csupán
lisztet és vizet keverünk össze egy edényben, majd hagyjuk állni egy meleg
helyen néhány napig. A kovász elkészítése néhány napig tart, de ezalatt az
idő alatt a természetes élesztőgombák elkezdenek szaporodni a keverékben.
Miután elkészült a kovászunk, érdemes hozzáadni a gluténmentes lisztkeveréket
és egy kevés sót. Fontos, hogy jól gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk
pihenni legalább 12 órán át. Ezalatt az idő alatt a kovász tovább dolgozik,
így a kenyerünk sokkal puha és ízletes lesz. Végül sütőbe kell tennünk a
kenyeret egy előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 percig sütni. Amikor már
aranybarnára sült és üreges hangot ad kopogtatáskor, akkor készen is van! A
gluténmentes kovászos kenyeret bátran fogyaszthatják azok is, akik
intoleranciával vagy érzékenységgel küzdenek a gluténre. Telis tele van
rosttal és vitaminokkal, így egészséges és finom választás lehet reggelire
vagy uzsonnára. Így könnyedén élvezhetjük az igazi kenyeret anélkül, hogy
bármiért aggódnunk kellene!