Köszöntő beszéd születésnapra 3 lépésben

Köszöntő beszéd születésnapra: hogyan írj egy egyedi köszöntő beszédet?

Köszöntő beszéd írása 3 lépésben:

  1. Bevezetés: elsőként szólítsd meg a résztvevőket. Te ismered a csoportot, tegeződni vagy magázódni kell. Pl. Üdvözlök mindenkit, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Urak, sziasztok. stb. A „Tisztelt Hölgyeim és Uraim” akkor is hatásos, ha egyébként tegezed a csoportot. A megszólítás után itt érdemes néhány mondatban elmondani/indokolni, miért Te mondasz beszédet. Pl. együtt csináltuk ezt meg azt, ott voltunk, amikor stb.

Tisztelt Hölgyeim és Uram!

Nagyon örülök, hogy ezen a gyönyörű napon köszönthetem Önöket Géza születésnapja alkalmából!
Géza jó barátom már az egyetemi éveink óta. Emlékszem, hányszor mentünk együtt vizsgázni. Együtt örültünk és együtt búsultunk a a vizsgák után.

köszöntő beszéd születésnapra

2. Köszöntés: ez a szakasz az, ahol méltatod a szülinapost és bele tudsz fűzni egy-két személyes történetet. Jó ötlet, ha számot is fűzöl a történetbe, úgy mint „3 alkalmra emlékszem, amikor nagyon fontos volt, hogy ott legyél mellettünk”, stb.

Kedves Géza! A mai egy tökéletes alkalom arra, hogy elmondjam, milyen jó veled együtt dolgozni évtizedek óta. Sok-sok év van a hátunk mögött, mindig voltak nehézségek és örömök. Te mindig rendíthetetlenül ott voltál velünk és támogattad a munkát.

3. Jókívánságok és koccintás: újra szólítsd meg a csoportot és az ünnepeltet, majd mondj egy jókívánságot és emeld a poharad koccintásra.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Géza! Mindannyiunk nevében köszönöm, hogy eljöttek Gézát köszönöteni ezen a gyönyörű napon!
Géza, szívemből kívánom, hogy még nagyon sokszor köszöntsünk téged születésnapod alkalmából.
Emeljük poharunkat Gézára, aki nem csak kollégaként, hanem a közösségünk aktív tagjaként is pótolhatatlan!

A születésnapi köszöntő beszédet tovább bővítheted saját történetekkel, vicces történetekkel, poénokkal. Használj egyszerű mondatokat, így könnyű megírteni és Te sem bonyolódsz bele. Érdemes már előre megírni és néhányszor elmondani, csiszolgatni, hozzáírni. Így tökéletes köszöntő beszéd születésnapra lesz a beszédből.

Azonban vigyázz! Egyrészt ne legyen túl, hosszú, másrészt ne legyen túl személyes, amit a többi résztvevő esetleg nem ért meg. Ne legyen tapintatlan és ne utaljon kellemetlen dolgokra (szex, egészség, viták, válás, rossz gyermek, hibák stb.)

Köszöntő beszéd születésnapra

A felhasznált források:

Beszéd guru

https://business.tutsplus.com/hu/tutorials/write-a-speech-for-public-speaking–cms-30832

Vissza a születésnapi köszöntőkre