Kalória Táblázat

  A csiperkegomba
fagyasztása az egyik legegyszerűbb és legpraktikusabb módszer annak
érdekében, hogy hosszabb ideig frissen tarthassuk a gombát. A fagyasztás
során a gomba textúrája és íze is megmarad, így később is ugyanolyan finom
fog maradni. Először is fontos, hogy csak friss és tiszta gombát használjunk
a fagyasztáshoz. Mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg a gombákat. Vágjuk
fel őket szeletekre vagy darabokra, attól függően, hogy hogyan szeretnénk
használni őket később. A következő lépésben terítsünk ki egy tiszta ruhát
vagy papírtörlőt egy tálba, majd helyezzük rá a felvágott gombákat egy
rétegben. Ez segít abban, hogy a gombák ne ragadjanak össze a fagyasztás
során. A gombákat tegyük be a mélyhűtőbe egy órára, hogy előfagyasszák őket.
Ezután csomagoljuk őket légmentesen zacskóba vagy dobozba, majd helyezzük
vissza őket a fagyasztóba. Fontos, hogy jól lezárjuk a csomagolást, hogy ne
kerüljön bele levegő vagy nedvesség. Amikor használni szeretnénk a fagyasztott
csiperkegombát, egyszerűen vegyük ki a mennyiséget amennyire szükségünk van,
és használjuk fel az ételünk elkészítésekor. Nem szükséges előtte
felolvasztani vagy áztatni őket. Összességében tehát a csiperkegomba
fagyasztása gyors és könnyű módszer arra, hogy hosszabb ideig frissen
tarthassuk a gombát. Kísérletezzünk bátran új receptekkel és élvezzük az
ízletes gombákat egész évben!