Gyomorégés Terhesség Alatt

  A franciák
évszázadok óta büszkék pezsgőjükre, mely a világ egyik legismertebb és
legnépszerűbb habzóborának számít. De vajon mi teszi ezt az italt annyira
különlegessé és kívánatossá? Először is fontos megemlíteni, hogy a pezsgő
készítése szigorú szabályoknak kell megfeleljen. A legtöbb pezsgő
Franciaország Champagne régiójában készül, és csak akkor nevezhető pezsgőnek,
ha az ital ebben a területen készült. A pezsgő alapját a három fő szőlőfajta,
a Chardonnay, a Pinot Noir és a Pinot Meunier adja. A pezsgő készítése során
az első lépés a must (szőlőlé) erjesztése, mely során alkohol képződik.
Ezután a borokat keverik (aszsemblázs), majd hozzáadják a cukros hozamot és
élesztőt, hogy újabb erjedés induljon el, ami során keletkezik a buborékokért
felelős széndioxid. A következő lépésben az italt palackozzák és zárják le
dugóval, majd hagyják érni pár hónaptól akár több évig is. Ez idő alatt az
ital gazdagodik az aromákban és simábbá válik az íze. Végül pedig eljön az
idő a degorzsálásnak, ami azt jelenti, hogy eltávolítják a palackban
képződött üledéket. Ezt követi az ital esetleges további érése és
palackozása. A franciák szerint a pezsgő minden ünnepi alkalomhoz illik, de
természetesen bármikor élvezhető egy pohárka finom buborék. Érdemes tehát
felfedezni ezt az ikonikus italt és megismerni annak történetét és készítését
is.