Grenadine Szirup

  A grenadine szirup
egy édesített, gyümölcsös ízű ital, melyet gyakran használnak koktélok és
üdítők készítésére. A legtöbb grenadine szirup a gránátalma gyümölcsből
készül, de vannak olyan változatok is, melyek más gyümölcsöket is
tartalmaznak. A grenadine szirupot könnyen elő lehet készíteni otthon is.
Ehhez csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk: gránátalma lére,
cukorra és vízre. A lé létrehozásához a gránátalmát felvágjuk és kinyomjuk
belőle a leveket. Ezt egy csepegtetőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk a magokat
és héjdarabokat. Ezután egy serpenyőben összekeverjük a cukrot és vizet, majd
felforraljuk. Miután felforrt, hozzáadjuk a gránátalmalét és alacsony hőfokon
folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik az állaga. Az
elkészült grenadine szirupot üvegbe töltjük és hűtőszekrényben tároljuk. Így
akár hetekig is eltartható marad. A grenadine szirupot sokféleképpen
felhasználhatjuk. Koktélokhoz adhatunk hozzá egy kis adaggal, hogy édesítsük
az italt vagy üdítőkhez keverhetjük, hogy extra ízt adjunk nekik.
Összességében a grenadine szirup egy finom és sokoldalú italízesítő, mely
könnyen elkészíthető otthon is. Használataval egyszerűen feldobhatjuk a
koktélokat és üdítőket is. Érdemes kipróbálni!