Galagonya Lekvár

  A galagonya lekvár
egy finom és egészséges csemege, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
galagonya bokor gyümölcse számos jótékony hatással rendelkezik, például
segíthet a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében, valamint erősítheti
az immunrendszert. Az elkészítéséhez először meg kell mosni és leszárítani a
galagonya bogyókat. Ezután egy lábasba tesszük őket és felöntjük vízzel.
Körülbelül fél órán át főzzük, majd leszűrjük és pépesítjük a gyümölcsöket.
Hozzáadhatunk cukrot ízlés szerint, valamint citromlevet is a savanykás íz
eléréséhez. A lekvárt még egyszer felforraljuk, majd üvegekbe töltjük és
lezárjuk. Fontos, hogy az üvegeket alaposan sterilizáljuk, hogy hosszú ideig
eltartható legyen a lekvár. A galagonya lekvár remekül illik pirítósra vagy
reggeli palacsintára, de akár süteményekhez is kiváló ízesítő lehet. Próbáld
ki otthon is ezt az egyszerű receptet, és élvezd a galagonya finom ízét és
jótékony hatásait!