Fekete Dió Tinktúra

  Cím: Az erő, amit
Fekete Dió Tinktúrában találunk Üdvözöllek Ismét a blogomon! Ma egy nagyon
különleges témában szeretnék elmélyülni, ami nem más, mint a Fekete Dió
Tinktúra. Kezdjük is rögtön a lényegnél: mi is ez pontosan? A Fekete Dió
(Juglans nigra) Észak-Amerika északi részein őshonos fafajta. A dió fájának
ezen alfaját azért tartják különlegesnek, mert gyógyhatásairól is ismert. A
diófa belső héjából és zöld diójából készített tinktúrát évszázadok óta használják
a népi gyógyászatban. A fekete dió tinktúra előállítása egyszerű. Első
lépésként törjük össze a diót – magot és héjat egyaránt -, majd alkoholban
áztassuk. Az alkohol kivonja a növény hatóanyagait, majd amikor elkészültünk
az áztatással, leszűrjük az alkoholt, és már kész is van a saját fekete dió
tinktúránk. De mégis mire jó ez pontosan? A fekete dió tinktúrából származó
juglon nevű vegyület természetes antibiotikumként működik, ami segíthet a
paraziták és baktériumok elleni küzdelemben. Emellett az antioxidánsokban is
gazdag, így támogatja az immunrendszert és segíti a sejtek regenerálódását
is. Ezért is kedvelt kiegészítő a test méregtelenítésében, emésztést segítő
hatása miatt pedig sok diétás étrendbe is beillesztik. Mivel antibakteriális
hatása is van, külsőleg fertőzések kezelésére is használható. Fontos azonban
megjegyezni, hogy – mint minden természetes gyógymód esetében – itt is
fennállhatnak mellékhatások, illetve nem ajánlott terhes vagy szoptató
anyáknak, illetve olyan személyeknek, akik allergiásak a dióra. Minden
esetben érdemes szakértővel konzultálni a tinktúra alkalmazása előtt.
Remélem, ezzel a bejegyzéssel sikerült kicsit közelebb hoznom hozzád a fekete
dió tinktúra világát! Emlékezz: az egészségünk a legfontosabb kincsünk! Tarts
velem a jövőbeni bejegyzéseknél is, amelyekben további érdekes témákat
boncolgatok majd!