Fehér Nyelv Okai

  A tinktúra
készítés egy egyszerű és hatékony módszer arra, hogy kihozzuk a
gyógynövényekből azokat az jótékony hatóanyagokat, amik segíthetnek az
egészségünk megőrzésében és javításában. A tinktúra egy alkoholos kivonat,
ami koncentrált formában tartalmazza a növény gyógyhatású anyagait. Először
is válasszunk ki egy vagy több gyógynövényt, amelyből szeretnénk tinktúrát
készíteni. Fontos, hogy minőségi, tiszta alapanyagokat válasszunk, lehetőleg
bio minősítéssel. A következő lépésben szükségünk lesz egy üvegbe vagy más
zárható edénybe. Töltsük meg a választott növénnyel az üveget úgy, hogy jó
alaposan legyen tele, majd öntsük fel az alkohollal. Az alkohol legtöbbször a
40-50%-os szesz, de fontos tudni, hogy az adott növényhez milyen erősségű
alkohol illik. Az üveget zárjuk le jól és helyezzük sötét helyre legalább 2-4
hétig érlelődni. Időnként rázzuk meg az üveget, hogy jól keveredjenek a
hatóanyagok az alkohollal. Miután letelt az érlelési idő, leszűrhetjük a
tinktúrát és üvegekbe töltve tárolhatjuk hűvös helyen. A fogyasztás előtt
mindig konzultáljunk egy szakemberrel vagy orvossal a megfelelő adagolásról
és alkalmazásról. A tinktúrákat általában cseppekre adagolva fogyasztjuk, de
sokféleképpen felhasználhatjuk őket például krémekhez, fürdővizekhez vagy
akár borogatásokhoz is. Összességében a tinktúra készítés egy egyszerű és
hatékony módja annak, hogy kihasználjuk a természet nyújtotta gyógyító
lehetőségeket. Próbáljuk ki bátran otthon is és élvezzük a természet adta
gyógyerőket!