Farkcsont

  A Shirataki tészta
egy olyan alternatíva, amely nagyon népszerűvé vált az egészséges étkezés
hívei körében. Ez a tészta japán eredetű, és fő összetevője a konjac gyökér,
ami nagyon alacsony kalóriatartalmú és szénhidrátban is szegény. Az első
lépés az, hogy megvásárolod a shirataki tésztát, amit általában hűtött vagy
vákuumcsomagolt formában lehet beszerezni az egészséges élelmiszerek
boltjaiban vagy online. Fontos megjegyezni, hogy a tészta különleges szaga van
az erősítő oldalon, de ezt könnyen el lehet távolítani egy alapos átmosással.
A második lépés az elkészítése. Először is mossuk meg alaposan a tésztát
hideg víz alatt, majd főzzük fel kb. 2-3 percig forró vízben. Ezt követően le
kell csepegtetni és kiszárítani egy serpenyőben vagy serpenyőben néhány
percig. A shirataki tészta sokféle módon felhasználható: salátákhoz,
levesekhez, wok ételekhez vagy akár spagetti helyett is használhatod.
Rendkívül sokoldalú és könnyen beilleszthető az étrendedbe. Összességében a
shirataki tészta remek választás lehet az egészségtudatos emberek számára,
akik szeretnének változatosan étkezni anélkül, hogy lemondanának az ételek
élvezetéről. Érdemes kipróbálni és bevezetni az étrendedbe!