Esküvői beszéd testvértől megírása 3 lépésben

Esküvői beszéd testvértől: hogyan írj egy egyedi köszöntő beszédet?

Esküvői beszéd testvértől 3 lépésben:

  1. Bevezetés: elsőként szólítsd meg a résztvevőket. Te ismered a csoportot, tegeződni vagy magázódni kell. Pl. Üdvözlök mindenkit, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Urak, sziasztok. stb. A „Tisztelt Hölgyeim és Uraim” akkor is hatásos, ha egyébként tegezed a csoportot. A megszólítás után itt érdemes néhány mondatot a gyerekkorról, fiatalkorról elmondani. Közös csínytevéseket, amit eltitkoltatok, vagy megtudták és nem örültek neki stb. Itt a helye a vicces kis történeteknek a gyeremekkorból, amivel persze nem hozod kellemetlen helyzetbe a az ifjú párt.

Tisztelt Hölgyeim és Uram!

Nagyon örülök, hogy ezen a gyönyörű napon köszönthetem Önöket Emese és Géza esküvője alkalmából!
Gézával együtt nőttünk a kökörcsini kis utcában. Emlékszem, ahogy kilógtunk esténként, amikor már nem engedtek ki minket anyáék, de mi nagyon meg akartuk nézni a falusi focimeccset. Méf nem tudtam kimászni a kerítésen, ezért Géza átlökött rajta, és csak utánam jött át, mert Ő már át tudott mászni rajta.

Esküvői beszéd testvértől

2. Köszöntés: ez a szakasz az, ahol méltatod az ifjú párt. Az ifjú pár méltatása legyen diszkrét és koncentrálj a jó dolgokra, jó tulajdonságokra. Úgy mint: milyen szép pár vagytok együtt, milyen jól kiegészítitek egymást, olyan jó látni, hogy a testvérem, Géza ilyen boldog. Nem láttam ilyen boldognak az egyetemi évek óta stb.

Kedves Emese és Géza! A mai nap egy tökéletes alkalom arra, hogy elmondjam, milyen szép pár vagytok együtt és mennyire örülök, hogy egymásra találtatok. Emese az első pillanattól kezdve szimpatikus volt számomra és az évek során igazi családtag lett. A boldogságotok és pozitív kisugárzásotok mindig feldobja a családi ebédeket. Külön köszönöm, hogy együtt tölthettük a nyaralásunkat és egy igazi nagy családként élhetjük a mindennapjainkat.

3. Jókívánságok és koccintás: újra szólítsd meg a násznépet és az ifjú párt, majd mondj egy jókívánságot és emeld a poharad koccintásra.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Emese és Géza! Mindannyiunk nevében gratulálok és a legjobbakat kívánom!
Emeljük poharunkat az ifjú párra!

Az esküvői köszöntő beszédet tovább bővítheted saját történetekkel, vicces történetekkel, poénokkal. Használj egyszerű mondatokat, így könnyű megérteni és Te sem bonyolódsz bele. Érdemes már előre megírni és néhányszor elmondani, csiszolgatni, hozzáírni. Így tökéletes esküvői köszöntő beszéd lesz a beszédből.

Azonban vigyázz! Egyrészt ne legyen túl, hosszú, másrészt ne legyen túl személyes, amit a többi résztvevő esetleg nem ért meg. Ne legyen tapintatlan és ne utaljon kellemetlen dolgokra (szex, egészség, viták, válás, rossz gyermek, hibák, mikor születik gyermek, előző kapcsolatok stb.)

Esküvői beszéd testvértől

A felhasznált források:

Beszéd guru

https://mrsale.hu/meghato-eskuvoi-beszed/

Vissza a születésnapi köszöntőkre