Dió Csíráztatása

  Tejhab készítése A
tejhab elkészítése otthon is könnyen megoldható, és nagyon finom lehet egy
friss kávé vagy forró csokoládé tetején. A tejhabot általában habverővel vagy
gőzölő eszközzel készítik, de ha ezek nincsenek kéznél, akkor más módszereket
is használhatunk. Először is válasszunk ki egy jó minőségű tejet, mert a tej
minősége nagyban befolyásolja a tejhab ízét és állagát. Legjobb ha teljes
zsírtartalmú tejet választunk, mert ez adja majd a legkrémesebb habot. Az
első lépés a tej felmelegítése. Ha gőzölőt használunk, akkor egyszerűen
melegítsük fel a tejet a gőzölőben. Ha nincs gőzölőnk, akkor a tejet egy
serpenyőben is felmelegíthetjük, de vigyázni kell, hogy ne forrjon fel.
Amikor a tej már meleg, vegyük le a tűzről és kezdjük el habosítani. Ha
habverőt használunk, akkor csak egyszerűen verjük fel a tejet addig, amíg hab
képződik rajta. Ha pedig nincs habverőnk, akkor egyszerűen rázzuk fel a meleg
tejet egy üvegben vagy befogott bögrében. Miután elkészült a hab, óvatosan
kanalazzuk rá a kávénk vagy forró csokoládénk tetejére. És máris élvezhetjük
az otthon készített finom tejhabos italt. Remélhetőleg ezzel az egyszerű
útmutatóval sikerült érthetően összefoglalni a tejhab készítés lépéseit.
Próbáljátok ki ti is otthon!