Curry Levél

  A Curry Levél
Mágikus Világa Gondoltad volna, hogy van egy növény, amely az egyszerű
konyhai fűszerek között is kiemelkedik? Ez a curry levél, egy csodás levél,
melynek íze és illata képes megváltoztatni a legegyszerűbb ételek karakterét
is. Az ázsiai konyha elengedhetetlen eleme daloktól a szambárokig, de miért
ne lehetne ez a konyhánkban is? Ma ejtünk pár szót erről az izgalmas
hozzávalóról. Mi is a curry levél? A curry levél nem más, mint az Murraya
koenigii cserje levelei. Dél-Ázsiából származik, és elsősorban az indiai
főzésben használják. A levelek friss vagy szárított formában kerülnek
felhasználásra, előnyben részesítve a frisset. Illata erősen citrusos, míg
íze nagyon egyedi: valahol az édeskés és kesernyés között helyezkedik el.
Hogyan használják? A curry levél az indiai konyha alapja. Az étel
elkészítésekor gyakran a zsiradékba dobják elsőként a leveleket, hogy
„kiengedjék” azok zamatát. A leveleket gyakran hagyják az ételben
tálalásig. Ha sült ételben használod, a curry levelek finom ropogóssá válnak.
A curry levél nem csak az ázsiai konyhában népszerű: a nyugati konyhákban is
egyre népszerűbb. Salátákhoz, levesekhez vagy grillezett húsokhoz is
tökéletesen illik. Egészségügyi előnyök A curry levél nem csupán ízesítésre
használható, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag A és C
vitaminban, kalciumban és vasban, és számos betegség kezelésére használják a
hagyományos indiai orvoslásban. Kutatások szerint segíthet a vércukorszint
szabályozásában, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és javíthatja az
emésztést. Hol található meg? A curry leveleket általában ázsiai
élelmiszerboltokban vagy online lehet megvásárolni. Mindig válassz friss,
zöld curry leveleket, mert ezek a legízletesebbek. Vásárlás után hűtőben
őrizd őket, de akár be is fagyaszthatod őket. Most már te is mindent tudsz a
curry levélről! Használd bátran főzés közben, hogy az ételbe egy kis
egzotikus ízt csempéssz. Bátran kísérletezz vele, és mer