Cseh Sörök

  Az utóbbi években
egyre népszerűbbé vált a ramen tészta a világ számos részén, köszönhetően az
egyszerű elkészítésének és az ínycsiklandó ízvilágának. A ramen eredetileg
Japánból származik, de mára számos változata elterjedt a világban. A
legfontosabb alapanyag a ramen tésztához a tészta maga, amelyet különböző
formákban lehet beszerezni. A legtöbb esetben hosszú, vékony tésztaszálakból
áll, amelyeket forró vízben főzünk meg. A tésztát általában zöldségekkel,
hússal vagy tofuval, valamint tojással is kiegészíthetjük. A másik fontos
összetevő a ramen leves. Ennek elkészítése alapvetően két lépésből áll:
először egy alapot készítünk zöldségekből, csontokból vagy húsokból, majd ezt
lassan főzzük együtt a többi hozzávalóval, például szójaszósszal, mirinnel
vagy miso pasztával. A harmadik fontos elem a ramen tálalása és díszítése. A
levest és a tésztát összekeverjük egy nagy tálban, majd ráhalmozzuk a
zöldségeket és az egyéb hozzávalókat. Gyakran használnak még rántott tojást,
szezámmagot vagy gyömbért a tálaláshoz. Összességében a ramen egy nagyon
egyszerű, de rendkívül finom étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon
is. Kísérletezzünk bátran az ízekkel és összetevőkkel, hogy saját ízlésünkre
szabjuk ezt az egzotikus ételt!