Cold Brew Készítő

  Címe: Kávéimádók,
ébredjetek! Minden amit a Cold Brew Készítőről tudni érdemes Minden
kávérajongó számára ismerős lehet az az érzés, amikor reggelente a frissen
főzött kávé illata betölti a lakást. Azonban ahogy a nyári hónapok
közelednek, sokan inkább valami hűsítőre vágyunk. Felmerülhet bennünk a
kérdés: Létezik hideg kávé, ami ugyanolyan élvezetet tud nyújtani, mint a
megszokott forró változat? A válasz igen! Ez nem más, mint a cold brew,
vagyis hidegen főtt kávé. Ahhoz, hogy otthon elkészíthessük ezt a finom
italt, szerencsére már nem kell barista tanfolyamot elvégeznünk. Elegendő
beszerezni egy cold brew készítőt. De mi is pontosan ez a kütyü és hogyan
működik? A cold brew készítő alapvetően egy üvegkannából és egy szűrőből áll.
Első lépésben a szűrőt meg kell tölteni őrölt kávés magokkal (ideális esetben
közepes darálásúakkal), majd ezt követően hideg vizet öntünk rá. A lényeg,
hogy a víz teljesen befedje a kávét a kannában, így biztosítva, hogy a víz
feloldja a kávéban lévő ízeket és aromákat. Ezután következik a legfontosabb
rész: az idő. A cold brew készítőben 12-24 órán át kell hagyni a keveréket,
hogy a kávé ízei és aromái teljesen megjelenjenek. Mivel nincs hő hatása,
ezért sokkal több időre van szükség, mint a hagyományos forró kávé
elkészítésénél. Ennek azonban megvan az az előnye, hogy a cold brew kávé
sokkal simább és édesebb lesz, kevesebb keserű anyaggal. Miután eltelt az
idő, csak annyi marad hátra, hogy kiöntsük a kávét a szűrőből és élvezzük azt
jégkockákkal tálalva! És ne feledjük: minél tovább állt a kávé, annál erősebb
lesz. A cold brew készítők egyszerűek és praktikusak, nem igényelnek
semmilyen speciális karbantartást vagy tisztítást. Csak annyit kell tennünk,
hogy rendszeresen mossuk el őket forró vízzel és szappannal. Összefoglalva
tehát, ha szereted a kávét és szereted az új dolgokat kipróbálni, a cold brew
készítő egy remek választás lehet számodra. Nem csak a ny