Céklalé Készítése

  Bevezető Szívesen
készítesz otthon friss és egészséges turmixokat? Tudtad, hogy a céklalé nem
csak finom, hanem számos egészségügyi előnyt is hozhat? A cékla tele van
antioxidánsokkal, rostokkal, folsavval, káliummal és C-vitaminnal. Ráadásul
nagyon könnyű céklalevet készíteni otthon. Lássuk hát, hogyan készíthetsz
céklalevet! Hozzávalók: – 2 közepes méretű cékla – 1 db alma (opcionális) –
Fél citrom leve (opcionális) – Egy csipet só (opcionális) Eszközök: – Gyümölcscentrifuga
vagy léprés – Kés – Deszka – Szűrő vagy géz Lépésről-lépésre útmutató a
céklalé elkészítéséhez 1. Előkészítés: Mossa meg a céklát és az almát
alaposan. Ezután hántsa meg őket. A hámozás opcionális lépés, de ha bio
termékekről van szó, akkor érdemes meghagyni a héjat. 2. Aprítás: Vágja apró
darabokra a céklát és az almát, hogy könnyebb legyen a préselés. 3. Préselés:
Tegye be a darabokat a gyümölcscentrifugába vagy a léprésbe, és kezdje el a
préselést. Ha nincs otthon gyümölcscentrifugája vagy léprése, akkor
használhatja a turmixgépet is, viszont ez esetben a lé elkészítése után
szűrni kell. 4. Szűrés: Ha turmixgépet használt, akkor szűrje le a levet egy
finom szűrőn át vagy gézen keresztül. 5. Ízesítés: Adja hozzá a citromlevet
és egy csipet sót az íz fokozására. Ez azonban opcionális lépés, ha szereti a
cékla natúr ízét. 6. Fogyasztás: Azonnal fogyasztható, de ha hűtött italt
szeretne, tegye be pár órára a hűtőbe. Fontos megjegyzni, hogy frissen
préselt céklalé esetén érdemes azonnal elfogyasztani, mivel legjobb az íze
frissen és ekkor élvezhetjük leginkább az összes egészségügyi előnyét.
Összefoglaló A céklalé fantasztikus választás, ha valami egészséges és finom
italra vágysz. A céklának számos egészségügyi előnye van, többek között
segíthet csökkenteni a vérnyomást, támogatja a szív- és érrendszer egészségét
és erősíti az immunrendszert. Ráad