Cachaça

  A Cachaça egy
brazil eredetű, cukornád alapú szeszes ital, amelyet hagyományos módon
készítenek Brazíliában. A Cachaça az ország nemzeti itala, és elengedhetetlen
összetevője a híres caipirinha koktélnak. 1. A Cachaça fő összetevője a
cukornád, amelyet préseléssel nyernek ki a nedvéből. A cukornád levét
erjesztik, majd lepárolják, hogy alkoholt kapjanak belőle. 2. A lepárlás
során keletkező italat tárolják fa hordókban, ami ad neki karakteres
ízvilágot és színt. A hagyományos Cachaça fehér színű és lágy ízű, míg a
érlelt változatok sötétebbek és intenzívebbek lehetnek. 3. A legismertebb és
legnépszerűbb módja a Cachaça fogyasztásának a caipirinha koktél elkészítése.
Ehhez szükség van friss lime-re, cukorra, jégkockára és persze Cachaça-ra. 4.
A caipirinha készítése egyszerű: egy pohár aljára tesszük a lime szeleteket
és a cukrot, majd összenyomkodjuk őket. Hozzáadjuk a jégkockákat és 2-3
centiliter Cachaça-t. Jól elkeverjük és már kész is a frissítő koktél! 5. A
Cachaça sokoldalúan felhasználható más koktélokban is, valamint desszertekbe
vagy akár húsok marinálásához is használhatjuk. Összességében a Cachaça egy
izgalmas és karakteres szeszes ital, amely tökéletes választás lehet azoknak,
akik szeretnének kicsit belekóstolni a brazil kultúrába és gasztronómiába.
Érdemes kipróbálni ezt az egyedi ízvilággal rendelkező italt!